Gezinstherapie in Woerden

De veilige thuisbasis

Een hecht en geborgen gezin vormt een veilige thuisbasis. Dit is belangrijk voor zowel ouders als kinderen. Ze ondersteunen elkaar en kunnen op elkaar terugvallen. En van hieruit kunnen ze dan met een zeker gevoel de wereld in.

Communicatie

Problemen binnen het gezin ontstaan vanuit ontspoorde communicatie.

Ouders willen hun kinderen niet met hun problemen belasten maar kinderen voelen de spanningen toch aan en reageren. Kinderen vertellen hun ouders vervolgens niet over hun eigen problemen, gevoelens of wensen omdat zij denken dat hun ouders ‘het al zo moeilijk hebben’ of ‘ te druk hebben’. Of de kinderen zijn bang om niet gehoord of begrepen te worden.

Het gevolg kan zijn dat kinderen zich terugtrekken of bijvoorbeeld de spanning op een andere manier afreageren. Er zijn meer ruzies, wat leidt tot meer onbegrip en het onderlinge vertrouwen neemt af. Dit beïnvloedt de communicatie in het gezin en het contact met elkaar.

Bij gezinstherapie kijken we naar wat er speelt binnen het gezin en brengen we een goede communicatie met elkaar weer op gang.

Contact over Gezinstherapie

Je kunt bij mij niet in behandeling voor gezinstherapie, hiervoor verwijs ik je naar mijn collega in Nieuwegein – Peter Den Hartog. Hij heeft veel ervaring met gezinstherapie en je kunt bij hem snel terecht voor een afspraak. Bekijk zijn persoonlijk profiel of neem contact op met 085-4014720 t.a.v. Peter den Hartog.